• Service auto non stop

Service auto roți

Service auto roți

Service-auto-roți

Un vehicul auto este important pentru fiecare individ din zilele noastre. Prin intermediul acestuia activitățile noastre zilnice sunt mult mai ușor de realizat. Mașina, este un vehicul de transport rezistent, durabil și eficient. Însă, cu toate acestea, ea are nevoie de o întreținere constantă. Deși este foarte rezistentă, uzura acesteia se manifestă în diverse forme. Prin urmare, defecțiunile nu vor întârzia să apară. Din aceste cauze, este indicat ca vehiculul rutier pe care îl deții să aibă adesea câteva vizite într-un service auto profesionist, pentru a i se putea prelungi durata de funcționare.

Aici trebuiesc luate în calcul toate problemele care pot apărea în starea de funcționare a vehiculului rutier, atât cele tehnice, cât și cele mecanice. Nu doar motorul vehiculului, sau partea electrică a acestuia se pot defecta sau pot prezenta diverse probleme. Trebuie avut în vedere faptul că și roțile vehiculului se pot defecta sau pot avea probleme. Prin urmare, și acestea din urmă au nevoie de o revizie realizată de către un mecanic auto profesionist. Acest tip de revizie poate fi realizată într-un service auto roți ce oferă calitate.

Ce este un service auto roți?

Un service auto roți este locul, spațiul de lucru, special amenajat, în care un mecanic auto profesionist, sau o echipă de mecanici auto profesioniști își desfășoară activitatea. În cadrul unui service auto roți se au în vedere procesele de verificare și diagnosticare roți, urmate de cel de recondiționare roți, care la rândul său este conceput din mai multe procese ce sunt aplicate roților vehiculului rutier.

Aceste procese trebuiesc realizate într-o anumită ordine specifică. Pentru început, mecanicul auto profesionist va iniția procesul de verificare roți. În cadrul acestuia roțile vehiculului auto vor fi examinate pentru a se descoperi exact starea lor de funcționare. În urma procesului de verificare, mecanicul auto va avea în vedere stabilirea unui diagnostic care va fi prezentat clientului. Acest diagnostic va fi alcătuit din problemele care au fost regăsite în ceea ce privesc roțile vehiculului rutier. Problemele descoperite vor fi prezentate și explicate clientului, urmând ca deciziile cu privire la operațiile de reparație să fie luate împreună cu clientul. Procesul de recondiționare și reparare al roților nu va putea fi inițiat fără acordul clientului.

De ce este necesar un service auto roți?

Este indicat să apelezi la un service auto roți deoarece, în cadrul acestuia pot fi realizate în prealabil toate procesele de recondiționare sau reparare roți și tot ce ține de acestea. Îngrijirea unei roți nu presupune doar curățarea, repararea unui cauciuc, sau schimbarea acestuia. Procesul de îngrijire și întreținere al unei roți este mult mai complex, deoarece roțile unui vehicul rutier pot prezenta diverse probleme.

În cadrul unui service auto roți se vor putea realiza o gamă largă de procese de întreținere sau de reparare ale roților vehiculului rutier pe care îl deții. Acestea pot fi următoarele:

Recondiționarea jantelor Acest proces presupune mai multe etape. Aceste etape ce trebuiesc aplicate sunt următoarele: sablarea jantelor, sudarea acestora, unde este cazul, îndreptarea lor prin tatonare sau prin asistență hidraulică, roluirea jantelor, iar ca ultim pas, vopsirea lor cu culoarea aleasă de către proprietarul vehiculului rutier.

Montaj anvelope – Montatul anvelopelor se face cu ajutorul utilajelor profesioniste de către mecanici auto profesioniști. În cadrul procesului de montare al anvelopelor se are în vedere curățarea cu atenție a jantei de toate impuritățile găsite și se folosește pentru aceasta o soluție specială pentru etanșare. Acest proces presupune un timp foarte scurt de efectuare.

Geometria direcției – Acest proces presupune mai exact alinierea roților față de direcția de mers pe carosabil și a unei roți față de cealaltă. De multe ori este foarte ușor să se realizeze o confuzie între procesul de geometrie al roților și cel de echilibrare al acestora. Echilibrarea roților este cea care face referire la eliminarea sau diminuarea mișcării roților fără ca acestea să cauzeze vibrații la nivelul vehiculului rutier, când acesta din urmă atinge anumite viteze. Procesul de geometrie a roților reprezintă reglarea unghiurilor roților pentru a se păstra paralelismul între acestea, dar și perpendicularitatea pe suprafața de rulare. Geometria sau reglajul unghiului de fugă, reprezintă o operațiune foarte importantă în ceea ce privește exploatarea cât mai corectă a vehiculului rutier pe care îl deții. Aceasta este cea care intervine și în optimizarea comportamentului pe drum și uniformizarea uzurii anvelopelor.

Echilibrarea roților- Această acțiune este importantă pentru a putea evita apariția uzurii neuniforme a anvelopelor sau a vibrațiilor volanului vehiculului, când acesta atinge anumite viteze mai ridicate. Dezechilibrarea roților poate fi cauzată atât din cauza procesului de fabricație al roților vehiculului rutier, cât și din cauza unei exploatării defectuoase a acestora. Încă din momentul fabricației acestora, roțile pot ieși cu imperfecțiuni de echilibrare din cauza neomogenității materialelor, din cauza abaterilor de la dimensiunile standard sau din cauza existenței valvei. Acesta este și motivul pentru care este recomandat ca toate roțile noi să fie aduse într-un service auto roți pentru a putea fi echilibrate.

În timpul desfășurării rulajului, roțile vehiculului rutier sunt supuse unei uzuri neuniforme, uneori se aplică manșoane, iar în alte cazuri se intervine asupra camerei. În alte situații apar modificări în ceea ce privește poziția unghiulară a anvelopei în momentul în care aceasta se înlocuiește sau este supusă procesului de recondiționare a camerei.

Când este necesar ca vehiculul auto să ajungă într-un service auto roți?

Indicat este ca vehiculul rutier să aibă parte de vizite regulate la un service auto roți pentru a i se realiza inspecțiile periodice și prin acestea, a se putea preveni anumite defecțiuni incipiente.

În altă ordine de idei, este recomandat să aduci vehiculul rutier la un service auto specializat ori de câte ori sesizezi sau ai impresia că lucrurile tind să ia o întorsătură greșită în ceea ce privește buna funcționare a acestuia. Spre exemplu, dacă volanul trage într-o anumită direcție, acesta este un semnal al faptului că unghiul de direcție are nevoie de inspecția unui mecanic auto profesionist. Acesta va fi capabil să elimine problema, iar prin aceasta orice risc care se poate produce prin șofarea vehiculului rutier este eliminat. O mașină dusă la un service auto autorizat este o mașină sigură.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button